Microwatt Kft.

Napelem alapú energiatermelő megoldás, Gázmotor, mint fűtőmű

Bemutatkozás:

NATI RENDSZER

NATI rendszerünk piacéretté vált, a napelemek energiahasznosításának eddig nem alkalmazott módját képviseli, ugyanis olyan megoldást sikerült létrehozni, amelyik a meglévő rendszerekkel hasonlatos jellemzői ellenére egyikkel sem azonosítható: nem hálózatra termelő és nem is szigetüzemű! A megtermelt energiát nem táplálja a hálózatba és nem is tárolja, hanem felhasználja!

A rendszer a működése során a rákötött fogyasztókat felváltva látja el villamos energiával, azok feszültséget vagy a hálózatról, vagy pedig az inverterről kapnak. Ez a leglényegesebb eltérés az, ami amely mind a két - eddig ismert - rendszertől megkülönbözteti, ugyanis erre egyik sem képes, mindkettő csakis egymagában törekszik a fogyasztók ellátását megoldani, a másik rendszerrel történő együttműködés egyik rendszernek sem sajátja.

A NATI mind a két rendszer előnyeit egyesíti, képes a rákötött fogyasztókat hálózati villamos energiával ellátni, ugyanakkor szigetüzemi tulajdonságai okán megfelelő mennyiségű napelemes energia rendelkezésre állása esetén képes szigetüzemben működni anélkül, hogy annak hátrányait el kellene viselni.


FÖLDGÁZTÜZELÉSŰ GÁZMOTOR ÉS HŐSZIVATTYÚ KAPCSOLATA

A mini méretű, földgáztüzelésű gázmotorunk legfontosabb tulajdonságának annak elérhető áron történő előállíthatóságát emeljük ki. Jelenleg a konstrukció EK típusengedélyeztetésén dolgozunk.

A gázmotor kogenerációsnak nevezett erőmű, ami azt jeleneti, hogy egy fajta bemenő energiából egyidőben kétféle energiát állít elő. Tehát egy olyan gázüzemű robbanómotor, amelynek a főtengelye generátort hajt, eközben pedig hőt termel.

A lényeget annyiban tudjuk összefoglalni, hogy a gázmotor, amennyiben az általa biztosított összes energiát felhasználjuk, akkor a villamos energiát a hőenergia árán állítja elő.

A hőszivattyú gyenge pontja abban az energiában rejlik, amire a működéséhez szükség van. A működtetési költség/kapott hőmennyiség aránya nem a hőszivattyúnak kedvez, mivel amennyiben a villamos- és hőenergia fajlagos áraránya 3:1 körül mozog, akkor a hőszivattyú üzemeltetése nem gazdaságos.

Ha azonban gázmotorral működtetünk egy 1:4 COP értéket birtokló hőszivattyút, a rendszer már 120 + 55 (ezt a gázmotor adja) vagyis összesen 175 egységnyi hőenergiát szolgáltat.

Ezzel a műszaki megoldással a 85 %-os kazánhatásfok figyelembe vételével a felére csökkenthető a fűtési költség úgy, hogy, minden egyéb körülmény változatlan marad.




vissza a kereséshez >>





A képek rákattintással kinagyíthatók

Elérhetőségek:

Cím:

4184 Tetétlen, Kossuth. u. 67.   térkép>

Telefonszám:

+36 70 60 80 289

Fax szám:

E-mail cím:

csizmadia.zoltan@microwatt.hu

Weboldal(ak):